fbpx

Tartalomjegyzék

Klíma beszerelése

Számtalan áruházban tudunk klímát vásárolni, azonban egy hősugárzóval ellentétben beüzemelésük szakértelmet igényel, nem csak be kell dugni a konnektort a falba. A split klímák olyan épületgépészeti berendezések, melyek a jótállás megtartásához és a megfelelő működéshez klímaszerelő általi szakszerű beszerelést igényelnek. A klímaszerelés a kül- és beltéri klímaegységek felszereléséből és összekötéséből áll. Az egységeket kommunikációs kábellel és rézcsővel kell összekötni, amelyben áramlik a klímagáz. Ezután ki kell alakítani a cseppvízelvezetést és bekötni az áramra a klímát. Beüzemelés előtt nyomásmérő órára kötve nitrogénes nyomáspróbázni és vákuumszivattyúval vákuumolni kell a csöveket.

Klímaszerelő keresés

A klíma jótállásának megtartásához a szakszerű beszerelést kizárólag F-gáz vizsgával képesített, regisztrált klímaszerelő szakember végezheti. A klíma beüzemelését követően számlát és telepítési tanúsítványt kell kiállítani, továbbá a klímaberendezést a Nemzeti Klímavédelmi Hatóságnál ki kell vezetni. Célszerű olyan számlaképes képesített klímaszerelőt keresnünk, aki klímaszerelési referenciákkal és elégedett ügyfélkörrel rendelkezik. Lehetőség szerint a közelből válasszunk klímaszerelőt, aki a felszerelt klíma későbbi időszakos karbantartását és estleges javítását is vállalja.

Klímaszerelés ára

klímaszerelés árak
Budapesten egy klímaszerelés ára 70 – 150 ezer Forint között változhat. Az ár a klímaszerelés helyszínétől, nehézségétől és a felhasznált anyagok mennyiségétől és minőségétől függ. 70 ezer Forint körül az alapszerelések indulnak, ahol a kül-és beltéri egységet kábelcsatornázás nélkül ugyanazon fal két oldalára kell felszerelni. Más vállalkozástól megvásárolt klíma esetén a beszerelés ára arányaiban magasabb, 100-170 ezer Forint között mozog, hiszen a klíma készüléken lévő árrést a kereskedő teszi zsebre. Ennek fényében célszerű a klímát olyan vállalkozástól vásárolni, aki vállalja annak felszerelését is. Egy energiatakarékos hűtő fűtő klíma ára szereléssel együtt Budapesten 300 ezer Forinttól indul. A klímák ára márkánként és kategóriánként nő, minél energiatakarékosabb és minél több kényelmi funkciója van az adott klímának, annál többe kerül. A Midea és Gree kínai klíma márkák alacsonyabb áron adják hasonló tulajdonságokkal bíró készülékeiket, mint a japán Daikin és Mitsubishi. A klímaszerelés árának megállapításához célszerű ingyenes helyszíni felmérést és írásos árajánlatot kérni.

Hűtő fűtő klíma árak szereléssel

Midea klíma ára szereléssel

Midea Xtreme Save 3,5 kW
SZERELÉSSEL BR. 319.000.-FT -TÓL

hűtő fűtő klíma ár

Gree klíma ára szereléssel

Gree Comfort X 3,5 kW
SZERELÉSSEL BR. 359.000.-FT -TÓL

klímaszerelés árak budapesten gree

Daikin klíma ára szereléssel

Daikin Sensira 3,5 kW
SZERELÉSSEL BR. 389.000.-FT -TÓL

klímaszerelés árak budapesten daikin


LEGJOBB HŰTŐ FŰTŐ KLÍMÁK
KLÍMASZERELÉSI AKCIÓ
WINTER-HA KLÍMA KELL!


LEGJOBB HŰTŐ FŰTŐ KLÍMÁK 
KLÍMASZERELÉSI AKCIÓ
WINTER-HA KLÍMA KELL!

Bemutatkozás

Hűtő fűtő klímák szerelésével, karbantartásával és szervizelésével foglalkozuk. Precíz, gyors, minőségi munkát végzünk Budapest vonzáskörzetében. Ingyenes felmérés során feltérképezzük otthonod energetikai tényezőit. Segítünk a felmerülő kérdések megválaszolásában és a tökéletes klíma kiválasztásában. A telepített klímáinkra és ügyfeleink elégedettségére teljeskörű garanciát vállalunk!

Vásárlóink véleményei

Prémium szolgáltatás megfizethető áron
Teljes mértékben meg vagyunk elégedve a cég munkájával. Ajánlatkérés után kijöttek felmérni a helyszínt és közösen kiválasztottuk a megfelelő klímát. Segítőkészen válaszoltak az összes kérdésünkre és másnap már hozták is a klímát, ami azóta is tökéletesen teszi a dolgát. Példa értékű ez a fajta gyorsaság és flexibiltás.

K. Balázs
4.5/5

Bárcsak ilyen lenne a többi cég is
Hamar visszahívtak ajánlatkérés után. Pontosan érkeztek a megbeszélt időpontra. Segítettek a megfelelő típus kiválasztásában. Gyorsan és precízen dolgoztak. Esztétikusan vezették el a klíma csövezését. Folyamatosan kedvesek és türelmesen válaszoltak a kérdéseinkre. Nekünk nagyon beváltak, csak ajánlani tudom őket!

L. Krisztina
5/5
klimaszereles_winterklima

Ajánlatkérés klímaszerelésre

Segítünk kiválasztani a tökéletes hűtő fűtő klímát!
Kérj ingyenes tanácsadást!

Klímaszerelés - Gyakori kérdések és válaszok

Egy átlagos split klíma felszerelése munkaterülettől függően 3-6 órát vesz igénybe. Rövidítheti a szerelési folyamatot, ha az előcsövezést már hamarabb elkészítették az ingatlanban. Növelheti a klímaszerelés idejét, ha nagy a távolság a kül- és beltéri klímaegység között, vagy ha nehezebben elérhető helyre pl. tetőre kell elhelyezni a kültéri egységet. Minden esetben célszerű a klímaszerelő céget előzetesen megkérdezni és előre alakítani hozzá a programtervünket.

Egy belépő kategóriás hűtő fűtő klíma szereléssel együtt kb. 300.000 Forintba kerül. A több funkcióval és magasabb energiahatékonysággal rendelkező készülékek ára kategóriánként és márkánként emelkedik.

A többi lakásfelújítási tevékenységhez képest relatíve kevés kosszal járó tevékenység a klímaszerelés. Amire mindig számítani kell, az a szerelő ki-be járkálását követően lakásba behozott kosz és sár. A legnagyobb kosszal járó klímaszerelési lépések a lyukak kifúrása és nyomvonal opcionális falba vésése. Régebbi téglából épült családi házakra jellemző, hogy nem szilánkosan törik a tégla, hanem finom szemcsésre porolódik. Ilyenkor célszerű a teljes szoba takarófóliázása, hiszen a finom szemcsés por mindenhova letelepszik.

Klímaszerelés előtt beltéren célszerű a klíma tervezett helyének közvetlen közelében lévő bútorok átpakolása. Ajánlott a szőnyegek felszedése, függönyök és lakástextiliák eltávolítása. A tisztaság megőrzése érdekében javasolt takarófólia leterítése. Kültéren javasolt klímaszerelési útvonal kialakítása, az útban lévő tárgyak elpakolása. Háziállatok esetén javasolt azok elzárása, nehogy elszökjenek vagy megsérüljenek a klímaszerelés során.
Rengeteg szabálya van a szakszerű klímaszerelésnek, ezért szükséges a megfelelő klímaszerelő kiválasztása, aki betartja a technológia és jogszabályban foglalt előírásokat. Laikus megrendelőként amire figyelhetünk, azok a szabad szemmel látható dolgok. Ilyen a nyomvonal kiépítése során a megfelelő lejtés betartása, vagy a kül- és beltéri egységek tökéletesen vízszintben történő telepítése. Ellenkező esetben bebüdösödik a beltéri egységből gravitációs módon kifolyó kondenzvíz.  Fontos, hogy a csövek összekötését követően a telepítő cég elvégezze a nitrogénes nyomáspróbát és a rendszer vákuumolását, ezek ideje akár 1-1,5 órát is igénybe vehet. A telepítés elvégzését követően megrendelőként telepítési tanúsítványt kell aláírjunk és F-gáz számmal rendelkező cég által kiállított számlát kell kapjunk a készülék jótállásának aktiválásához. A telepítési tanúsítványt itt lehet ellenőrizni.

Tetszett a cikk? Olvasd el ezeket is!

klímatisztítás házilag klíma karbantartás árak Budapesten

Megéri klímával fűteni? Melyik a legjobb klíma fűtésre? Mire figyeljek a fűtő klíma kiválasztásánál? Gyakori kérdések és válaszok

fűtés klímával költségek klímatisztítás

Melyik klíma a legjobb választás? Ezeket a szempontokat vedd figyelmebe a számodra tökéletes klíma kiválasztásához!

klímatisztítás házilag árak

Ha ezt tapasztalod, azonnal takarítsd ki a klímád! Házi és profi klímatisztítás menete, eszközök, árak. Mikor kell a mosózsák?

hűtő fűtő klíma fogyasztás

Mennyit fogyaszt egy klíma? Mennyibe kerül egy klíma szereléssel? Lényeges tudnivalók, gyakori kérdések és válaszok

Scroll to Top