fbpx

Tartalomjegyzék

Miért fontos a klímatisztítás?

A klímák tisztítása nélkülözhetetlen feladat, egyrészt előírják a gyártók a garancia megtartásához és a hatékony működés fenntartásához a készülékek legalább évi egyszeri karbantartását, másrészt a koszos, poros, penészgombás készülékek akár megbetegíthetik azok használóit, egészségügyi kockázattal járhatnak.
Klímatisztítás Budapesten

Klímatisztítás házilag

Kapcsolja ki és áramtalanítsa a klímát, majd hajtsa fel a fedelét. Vegye ki és mossa el folyóvíz alatt a készülék porszűrőit. Fújja be a fém hőcserélőjét klíma tisztító vegyszerrel és tegye vissza a porszűrőket. Törölje át ronggyal a légterelő lapátokat és burkolatot, majd hajtsa le a fedelet és indítsa el a klímát.

Klímatisztításhoz szükséges eszközök

A házilagos klíma tisztításhoz szükség van létrára, tiszta rongyra és klíma tisztító sprayre. Maró vegyszer használata nem ajánlott, amennyiben mégis így tesz, használjon gumikesztyűt és védőszemüveget! Mindig mossa le a maró vegyszert egy vizes permetező segítéségével, mert az meghibásodáshoz és irritációhoz vezethet!

Profi klímatisztítás és karbantartás menete

Első ránézésre bárki által elvégezhető egyszerű feladatnak tűnhet a klímatisztítás, azonban számos buktatót rejt magában. Nem véletlenül írják elő a gyártók a készülék garanciájának megtartatáshoz, a szakszervíz által számlával igazolt karbantartást. A klímaszerelő a klímatisztítást ipari klímatisztító vegyszerek felhasználásával végzi, melyek nem marják meg a készülék műanyag és fém alkatrészeit. Figyelve az elektronikai alkatrészekre, a felületeket gőzölővel csírátlanítja, erős szennyeződés esetén magas nyomású ipari mosó és mosózsák segítségével takarítja. Az újjá varázsolt készülékre gombásodásgátló filmréteget hord fel. A klímatisztítás után a szerelő ellenőrzi és szükség esetén javítja az elektromos és kalorikus kötéseket és megméri az üzemi értékeket, indokolt esetben az energiahatékonyság megtartása végett klímagázzal tölti fel a rendszert.

klímatisztítás menete árak

Mennyibe kerül egy klímatisztítás?

Szennyezettségi szinttől függően egy klímatisztítás ára 12 ezer és 25 ezer Forint között mozog. Minden esetben előre egyeztessen a szerelővel és több készülék esetén kérjen egyedi ajánlatot!

Mennyi idő egy klímatisztítás?

Szennyezettségi szinttől függően egy klíma takarítása 20-60 percet veszi igénybe. Minden esetben előre egyeztessen a tisztítást végző szerelővel.

Milyen gyakran kell a klímát tisztítani?

A garancia megtartásához a klímákat legalább évi legalább 1 alkalommal kell karbantartani. Hűtésre és fűtésre is használt készülékek esetén az évi 2 klímatisztítás javasolt. Erősen porszennyezett térben (pl. autószerelő műhely), intenzív használat mellett a szükséges karbantartási szám emelkedhet.

Mikor szükséges az azonnali mosózsákos klímatisztítás?

klímatisztítás mosózsák

Édeskés, kellemetlen szagot árasztó készülék esetén feltehetően a készülék bepenészedett vagy pangóvíz alakult ki benne. Azonnal forduljon klímaszerelő szakemberhez és kérjen mosózsákos klímatisztítást és gombátlanítást!

Amennyiben azt tapasztalja klímájánál, hogy huzamosan csökken hűtési vagy fűtési teljesítménye, feltehetően a készülék hőcserélői szennyezettek és mosózsákos tisztításra szorulnak, vagy elszökött a klímagáz a rendszerből, így azt javítani és tölteni kell. Kérje klímaszerelő szakember segítségét!

A beltéri klíma egység csöpögését az alábbi problémák eredményezhetik: a készülék kondenzvíz elvezetése nem megfelelő, erősen szennyezett és begombásodott, esetleg élőlény költözött bele, vagy a klímarendszer gázhiányos. A lakáskár megelőzése érdekében kérjen mosózsákos klímatisztítást és karbantartást.

Fűtés során a kültéri klíma egység csöpögése teljesen normális, a kondenzvíz elvezetésére igazán energia-és költséghatékony módszer nem létezik. Amennyiben mégis balesetveszélyt jelentenek az alatta képződő jégfoltok, kérje klímaszerelő szakember segítségét!

Bemutatkozás

Hűtő fűtő klímák szerelésével, karbantartásával és szervizelésével foglalkozuk. Precíz, gyors, minőségi munkát végzünk Budapest vonzáskörzetében. Ingyenes felmérés során feltérképezzük otthonod energetikai tényezőit. Segítünk a felmerülő kérdések megválaszolásában és a tökéletes klíma kiválasztásában. A telepített klímáinkra és ügyfeleink elégedettségére teljeskörű garanciát vállalunk!

Vásárlóink véleményei

Prémium szolgáltatás megfizethető áron
Teljes mértékben meg vagyunk elégedve a cég munkájával. Ajánlatkérés után kijöttek felmérni a helyszínt és közösen kiválasztottuk a megfelelő klímát. Segítőkészen válaszoltak az összes kérdésünkre és másnap már hozták is a klímát, ami azóta is tökéletesen teszi a dolgát. Példa értékű ez a fajta gyorsaság és flexibiltás.

K. Balázs
4.5/5

Bárcsak ilyen lenne a többi cég is
Hamar visszahívtak ajánlatkérés után. Pontosan érkeztek a megbeszélt időpontra. Segítettek a megfelelő típus kiválasztásában. Gyorsan és precízen dolgoztak. Esztétikusan vezették el a klíma csövezését. Folyamatosan kedvesek és türelmesen válaszoltak a kérdéseinkre. Nekünk nagyon beváltak, csak ajánlani tudom őket!

L. Krisztina
5/5
klimaszereles_winterklima

Kérjen ajánlatot klíma tísztításra, JAVÍTÁSRA ÉS KARBANTARTÁSRA!

Tetszett a cikk? Olvasd el ezeket is!

klímatisztítás házilag klíma karbantartás árak Budapesten

Mire figyelj oda ha klímát szereltetnél? Hogyan válassz klímaszerelőt? Gyakori kérdések és válaszok

fűtés klímával költségek klímatisztítás

Melyik klíma a legjobb választás? Ezeket a szempontokat vedd figyelmebe a számodra tökéletes klíma kiválasztásához!

klímatisztítás házilag klíma karbantartás takarítás árak Budapesten

Megéri klímával fűteni? Melyik a legjobb klíma fűtésre? Mire figyeljek a fűtő klíma kiválasztásánál? Gyakori kérdések és válaszok

hűtő fűtő klíma fogyasztás

Mennyit fogyaszt egy klíma? Mennyibe kerül egy klíma szereléssel? Lényeges tudnivalók, gyakori kérdések és válaszok

Scroll to Top