fbpx

Hogyan válasszam ki a legjobb klímát?

Legjobb klíma kiválasztásának szempontjai

Mekkora teljesítményű klímát vegyek?

Melyik a legjobb klíma márka ?

Legjobb klímák 2023-ban

A legjobb klíma kiválasztása hosszadalmas és nehéz feladat. A döntést jól meg kell fontoljuk, hiszen hosszú éveken át befolyással lesz mindennapjainkra. Számos felhasználói szempontot kell figyelembe vegyünk, hogy sikerüljön a számunkra legjobb klímát kiválasztanunk. A választás megkönnyítése érdekében összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat és megalkottuk a klímaválasztási segédletet.

legjobb klíma

Klímaválasztáskor ezeket a kérdéseket tedd fel magadnak

Párátlanításra és hűtésre, esetleg fűtésre is? Az utóbbi években hazánkban is megfigyelhető a tendencia, hogy egyre többen kezdenek el inverteres klímával fűteni. A modern fűtő klímák több mint négyszer hatékonyabbak (SCOP érték) a hagyományos elektromos fűtésnél. A rezsiárak elszállása miatt még a legkorszerűbb gázkazánoknál is sokkal olcsóbban lehet klímával fűteni. Bővebb információért olvasd el a fűtő klímákról írt cikkünket.

A klimatizálandó helység energetikai tényezői, a környezet adottságai és a felhasználási szokásaink nagy mértékben befolyásolják a klíma szükséges teljesítményét. A hőenergiaszükséglet javarészt a helység légköbmétereinek számától, a hőszigetelésének milyenségétől, a nyílászárók állapotától függ. Ennek kiszámítását a házak tervezése során energetikai mérnökök végzik, azonban már lakott ingatlanok esetén alkalmazásuk nem jellemző. Ökölszabály szerint például egy 15nm-es korszerűen szigetelt szobába elég a 2,5kW-os gép, de amennyiben magasabb a belmagasság, vagy régebben épült házról van szó, úgy már ajánlott a 3,5kW-os modell.  A klíma teljesítményének pontos meghatározásához kérje szakértő kollégánk ingyenes tanácsadását. 

Márkától, minőségtől és funkcióktól függően 150.000 Ft-tól 1.500.000 Ft-ig lehet készülékeket találni. Az olcsóbb kínai márkák legjobb klímái abban az ársávban mozognak, mint a japán prémium márkák alapmodellei. A népszerű kínai márkák közül a Gree és a Midea a piacvezető, ezek megbízhatóságára nincs panasz. Utóbbi két céghez számos hazánban is kapható klímamárka tartozik, amelyek bérgyártásban készülnek gyáraikban. A Gree klímákra most akár 10 év, a Midea készülékekre pedig 5 év jótállás van. Véleményünk szerint a legjobb klíma márka ár érték arányban jelenleg a Midea, megbízhatóság és alkatrészellátottság szerint pedig a Daikin.

A legtöbb klíma rendelekezik az átlagos kényelmi funkciókkal, azonban számos extra funkciót találunk a kínálatban, ilyenek például:
  • Fűtésre optimalizáltság
  • Wifi és okosotthon kompatibilitás
  • Mozgásérkéselés
  • Alacsony zajszint
  • Csökkentett huzathatás
  • Kiemelkedő design

2023-ban melyik a legjobb klíma?

Erre a kérdésre nincs jó válasz, hiszen minden felhasználónak eltérnek a szokásai és elvárásai, így mindenkinek más jelenti a legjobb választást.

A könnyebb választás érdekében 6 fő kategóriába gyűjtöttük a piac legnépszerűbb klímáit.

A képekre kattintva tekintheted meg 2023 legjobb klímáit.

Legjobb ár-érték arányú klímák hűtésre

Legjobb ár-érték arányú klímák fűtésre

Legjobb fűtésre optimalizált klímák

Legmegbízhatóbb klímák

Legalacsonyabb huzathatású klímák

Legdesignosabb klímák


LEGJOBB HŰTŐ FŰTŐ KLÍMÁK RAKTÁRRÓL
WINTER-HA KLÍMA KELL!


LEGJOBB HŰTŐ FŰTŐ KLÍMÁK 
WINTER-HA KLÍMA KELL!

Rólunk mondták

vásárlóink véleményei

Prémium szolgáltatás megfizethető áron

Teljes mértékben meg vagyunk elégedve a cég munkájával. Ajánlatkérés után kijöttek felmérni a helyszínt és közösen kiválasztottuk a megfelelő klímát. Segítőkészen válaszoltak az összes kérdésünkre és másnap már hozták is a klímát, ami azóta is tökéletesen teszi a dolgát. Példa értékű ez a fajta gyorsaság és flexibiltás.

4.5/5

K. Balázs

Bárcsak ilyen lenne a többi cég is

Hamar visszahívtak ajánlatkérés után. Pontosan érkeztek a megbeszélt időpontra. Segítettek a megfelelő típus kiválasztásában. Gyorsan és precízen dolgoztak. Esztétikusan vezették el a klíma csövezését. Folyamatosan kedvesek és türelmesen válaszoltak a kérdéseinkre. Nekünk nagyon beváltak, csak ajánlani tudom őket!

5/5

L. Krisztina

Ingyenes tanácsadás

Munkatársunk felveszi önnel a kapcsolatot!

Segítünk a legjobb klíma kiválasztásában!

Tetszett a cikk? Olvasd el ezeket is!

klimaszereles_akcio_legkondi_szereles_winterklima

Klímaszerelési Tudnivalók

Mire figyelj oda ha klímát szereltetnél? Hogyan válassz klímaszerelőt? Gyakori kérdések és válaszok

fűtés klímával költségek

FŰTő klíma tudástár

Megéri klímával fűteni? Melyik a legjobb klíma fűtésre? Mire figyeljek a fűtő klíma kiválasztásánál? Gyakori kérdések és válaszok

klimaszereles_lakopark_winterklima

klíma Előcsövezett lakásba

Új építésű előcsövezett lakásod klimatizálnád? Összegyüjtöttük az előforduló hibákat és a klíma előcsövezés ellenőrzésének lépéseit.

klimaszereles_muanyag_csovel_winterklima

KLÍMA MŰANYAG CSŐvel

Műanyag előcsövezett társasházi lakásba klíma telepítése. Mennyire megbízható a műanyag klímacső?

Scroll to Top