fbpx

Hogyan válasszam ki a legjobb klímát?

Legjobb klíma kiválasztásának szempontjai

Mekkora teljesítményű klímát vegyek?

Melyik a legjobb klíma márka ?

Legjobb klímák

A legjobb klíma kiválasztása hosszadalmas és nehéz feladat. A döntést jól meg kell fontoljuk, hiszen hosszú éveken át befolyással lesz mindennapjainkra. Számos felhasználói szempontot kell figyelembe vegyünk, hogy sikerüljön a számunkra legjobb klímát kiválasztanunk. A választás megkönnyítése érdekében összegyűjtöttük a legfontosabb szempontokat és megalkottuk a klímaválasztási segédletet.

legjobb klíma

Klímaválasztáskor ezeket a kérdéseket tedd fel magadnak

Párátlanításra és hűtésre, esetleg fűtésre is? Az utóbbi években hazánkban is megfigyelhető a tendencia, hogy egyre többen kezdenek el inverteres klímával fűteni. A modern fűtő klímák több mint négyszer hatékonyabbak (SCOP érték) a hagyományos elektromos fűtésnél. A rezsiárak elszállása miatt még a legkorszerűbb gázkazánoknál is sokkal olcsóbban lehet klímával fűteni. Bővebb információért olvasd el a fűtő klímákról írt cikkünket.

A klimatizálandó helység energetikai tényezői, a környezet adottságai és a felhasználási szokásaink nagy mértékben befolyásolják a klíma szükséges teljesítményét. A hőenergiaszükséglet javarészt a helység légköbmétereinek számától, a hőszigetelésének milyenségétől, a nyílászárók állapotától függ. Ennek kiszámítását a házak tervezése során energetikai mérnökök végzik, azonban már lakott ingatlanok esetén alkalmazásuk nem jellemző. Ökölszabály szerint például egy 15nm-es korszerűen szigetelt szobába elég a 2,5kW-os gép, de amennyiben magasabb a belmagasság, vagy régebben épült házról van szó, úgy már ajánlott a 3,5kW-os modell.  A klíma teljesítményének pontos meghatározásához kérje szakértő kollégánk ingyenes tanácsadását. 

Márkától, minőségtől és funkcióktól függően 150.000 Ft-tól 1.500.000 Ft-ig lehet készülékeket találni. Az olcsóbb kínai márkák legjobb klímái abban az ársávban mozognak, mint a japán prémium márkák alapmodellei. A népszerű kínai márkák közül a Gree és a Midea a piacvezető, ezek megbízhatóságára nincs panasz. Utóbbi két céghez számos hazánban is kapható klímamárka tartozik, amelyek bérgyártásban készülnek gyáraikban. A Gree klímákra most akár 10 év, a Midea készülékekre pedig 5 év jótállás van. Véleményünk szerint a legjobb klíma márka ár érték arányban jelenleg a Midea, megbízhatóság és alkatrészellátottság szerint pedig a Daikin.

A legtöbb klíma rendelekezik az átlagos kényelmi funkciókkal, azonban számos extra funkciót találunk a kínálatban, ilyenek például:
  • Fűtésre optimalizáltság
  • Wifi és okosotthon kompatibilitás
  • Mozgásérkéselés
  • Alacsony zajszint
  • Csökkentett huzathatás
  • Kiemelkedő design

Melyik a legjobb klíma?

Erre a kérdésre nincs jó válasz, hiszen minden felhasználónak eltérnek a szokásai és elvárásai, így mindenkinek más jelenti a legjobb választást.

A könnyebb választás érdekében 6 fő kategóriába gyűjtöttük a piac legnépszerűbb klímáit.

A képekre kattintva tekintheted meg 2023 legjobb klímáit.

Legjobb ár-érték arányú klímák hűtésre

Legjobb ár-érték arányú klímák fűtésre

Legjobb fűtésre optimalizált klímák

Legmegbízhatóbb klímák

Legalacsonyabb huzathatású klímák

Legdesignosabb klímák


LEGJOBB HŰTŐ FŰTŐ KLÍMÁK RAKTÁRRÓL
WINTER-HA KLÍMA KELL!


LEGJOBB HŰTŐ FŰTŐ KLÍMÁK 
WINTER-HA KLÍMA KELL!

Rólunk mondták

vásárlóink véleményei

Prémium szolgáltatás megfizethető áron

Teljes mértékben meg vagyunk elégedve a cég munkájával. Ajánlatkérés után kijöttek felmérni a helyszínt és közösen kiválasztottuk a megfelelő klímát. Segítőkészen válaszoltak az összes kérdésünkre és másnap már hozták is a klímát, ami azóta is tökéletesen teszi a dolgát. Példa értékű ez a fajta gyorsaság és flexibiltás.

4.5/5

K. Balázs

Bárcsak ilyen lenne a többi cég is

Hamar visszahívtak ajánlatkérés után. Pontosan érkeztek a megbeszélt időpontra. Segítettek a megfelelő típus kiválasztásában. Gyorsan és precízen dolgoztak. Esztétikusan vezették el a klíma csövezését. Folyamatosan kedvesek és türelmesen válaszoltak a kérdéseinkre. Nekünk nagyon beváltak, csak ajánlani tudom őket!

5/5

L. Krisztina

Ingyenes tanácsadás

Munkatársunk felveszi önnel a kapcsolatot!

Segítünk a legjobb klíma kiválasztásában!

Tetszett a cikk? Olvasd el ezeket is!

klímatisztítás házilag klíma karbantartás árak Budapesten

Mire figyelj oda ha klímát szereltetnél? Hogyan válassz klímaszerelőt? Gyakori kérdések és válaszok

fűtés klímával költségek klímatisztítás

Megéri klímával fűteni? Melyik a legjobb klíma fűtésre? Mire figyeljek a fűtő klíma kiválasztásánál? Gyakori kérdések és válaszok

klímatisztítás házilag árak

Ha ezt tapasztalod, azonnal takarítsd ki a klímád! Házi és profi klímatisztítás menete, eszközök, árak. Mikor kell a mosózsák?

hűtő fűtő klíma fogyasztás

Mennyit fogyaszt egy klíma? Mennyibe kerül egy klíma szereléssel? Lényeges tudnivalók, gyakori kérdések és válaszok

Scroll to Top